Hi, maak kennis met de Fotokundige

Mijn naam is Maaike, ik ben 32 jaar en woon samen met mijn partner in Alphen aan den Rijn. Naast het fotograferen van alles rondom de zwangerschap, werk ik als verpleegkundige op de afdeling verloskunde van het Leids Universitair Medisch Centrum, ook bekend als het GeboorteHuis Leiden.

De combinatie van verloskunde en fotografie is voor mij perfect. Verloskunde heb ik altijd al bijzonder gevonden en fotograferen doe ik ook al langer. Mijn kracht is de verbinding tussen deze skills.

Daarnaast fotografeer ik ook bruiloften. Ik vind het geweldig om de mooie en spontane momenten van een bruiloft vast te leggen en hier een compleet verhaal van te maken.

Meer informatie over mij

Sinds 2016 werk ik als verpleegkundige op de verloskunde, maar fotografeer al veel langer. In eerste instantie was dat voornamelijk sport, zoals taekwondo, paardrijden en hockey.

In oktober 2019 kocht ik een nieuwe camera en ben ik van alles gaan fotograferen. Ik mocht veel zwangere vriendinnen en collega's op de foto zetten en kwam erachter dat ik die combi mega leuk vond. Vanaf dat moment ging het snel. Ik besloot om beide doelgroepen te splitsen en richtte m'n fotografiebedrijf op. Onder de naam MaaikeVPhotography fotografeer ik nog steeds verschillende sporten en in januari 2021 werd 'de Fotokundige'  geboren.

Met 'de Fotokundige' besloot ik mij helemaal te richten op alles rondom de zwangerschap, van het begin tot het einde. Dus de zwangerschap, de geboorte en het fotograferen van pasgeboren baby's.

 

Juist mijn achtergrond maakt het een bijzondere combinatie. Ik  heb kennis over de zwangerschap en heb bijna dagelijks pasgeboren kindjes in mijn handen. Geboortefotografie is een (bijzonder) vak apart. Door mijn ervaring kan ik rustig blijven en weet ik wat komen gaat. Dit zal jou een veilig gevoel geven en de zorgverleners die voor jou zorgen zullen mij kennen. 

M'n meest recente volgende stap was in 2022. Ik heb toen de bruiloft gefotografeerd van vrienden. Het was zo leuk om die prachtige, spontane en emotionele momenten vast te leggen dat ik besloot om mij daarin verder te ontwikkelen. Sindsdien heb ik al een aantal bruiloften mogen fotograferen.

Mijn stijl is PUUR, TIJDLOOS en EMOTIEVOL

My faves

Mijn vriendinnen

Mijn werk

Mijn man

Ik hou van gezelligheid, borrels en dansen met mijn vriendinnen.

Van dit werk kun je toch alleen maar blij worden?

Samen met Sander ben ik gek op reizen. In 2022/2023 zijn we 15 maanden samen op wereldreis geweest. Sinds april 2023 zijn we weer in Nederland en begonnen aan ons volgende avontuur. Het ombouwen van een bestelbus naar ons droomhuisje op wielen, waarmee we door Europa kunnen reizen. Lijkt het je leuk om hier meer over te zien? We houden een blog bij en je kunt ons volgen via insta @metvanperlo. 

Bekijk hier mijn recente werk op Instagram

X  SLUIT MENU

Navigate